fredag 12 oktober 2007

Vill du vara med?

Vi söker även folk som skulle kunna tänka sig att vara cohost, alltså vara med i programet. Vi kan som mest vara 4-5 stycken då vi kommer att använda Skype Konferens för att kommunicera. Men om du skulle ha intresse att vara med så får du jättegärna skriva en kommentar, eller mejla till expelliarmuscast@hotmail.com. För att vara med så måste du ha hörlurar (du kan inte använda datorns högtalare när vi spelar in för det blir eko då och det är inte bra) och en mikronfon, lös eller inbyggd i datorn spelar ingen roll, så länge det är hyffsad kvalitet.

Du måste även ladda ned programmen Skype och Audacity, som båda är gratis. Sedan måste du ha möjlighet att mejla eller skicka din sparade ljudfil (jag lär dig hur man gör för att spara rätt sak och sådär när det är aktuell om du inte kan) över msn till mig så att jag kan klippa ihop det (hahha nu låter det som att jag är någonslags teknisk person. det är jag inte). Och så är det ju det att du måste ha tid att då och då lägga någon timme på att spela in, detta kan vara en gång i veckan eller mer sällan, och inspelningen kommer oftast att äga rum under kvällen eller helgerna. Sedan ska du ju självklart ha ett brinnande intresse och ÄLSKA att prata om Harry Potter.

Vi hoppas att det finns intressse för detta. Dags att visa fandomen att Sverige också kan göra balla grejer!

Update:

Vi har redan fått mail från några som är intresserade, jätteroligt! Vi har dock kommit fram till att det är svårt att bara bestämma vem som ska få vara med och inte. Så, om ni är intresserade, skicka ett mail innehållande en ljudfil där ni har spelat in en "audition" ;). Berätta lite om er själva, varför ni vill vara med och podcasta och gärna om någonting Harry Potter-relaterat, det kan vara en teori, åsikt eller någonting i böckerna som ni vill diskutera. (För detta behöver ni alltså ha programmet audacity. När ni sparar det ni spelat in, klicka inte på spara, utan på "exportera som wav". Sedan är det bara att lägga in filen i mailen!) Lycka till!

3 kommentarer:

Some-* sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
tess sa...

men åh, orka jobbigt att spela in en audition. oh well.

Some-* sa...

alrajt, så lite problem att skicka över ljudfilen... fått meddelande omm att inboxen är full(?) och kan itne ladda upp >10mb just nu.
så fanns det någon speciell anledning till att det ska just vara en WAV fil, eller funkar det lika bra med MP3?... :o